BECKER L.
Publications
Articles répertoriés avec comité de lecture (Actes de conférences précisés)
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Optimisation of phytochemical characteristics and antioxidative properties of Foeniculum vulgare Mill. seeds and Ocimum basilicum L. leaves superfine powders using new parting process
MOUSAVI M, ZAITER A., BECKER L., MODARRESSI A., BAUDELAIRE E., DICKO A.
Phytochemical Analysis 31, 154-163 (2020)
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Optimisation of phytochemical characteristics and antioxidative properties of Foeniculum vulgare Mill. seeds and Ocimum basilicum L. leaves superfine powders using new parting process
MOUSAVI M, ZAITER A., BECKER L., MODARRESSI A., BAUDELAIRE E., DICKO A.
Phytochemical Analysis 31, 2, 154-163 (2019)
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Optimum polyphenol and triterpene contents of Hedera helix (L.) and Scrophularia nodosa (L.): The role of powder particle size
ZAITER A., BECKER L., BAUDELAIRE E., DICKO A.
Microchemical Journal 137, 168-173 (2018)
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How do grinding and sieving impact on physicochemical properties, polyphenol content, and antioxidant activity of Hieracium pilosella L. powders?
BECKER L., ZAITER A., PETIT J., KARAM M.C., SUDOL M., BAUDELAIRE E., SCHER J., DICKO A.
Journal of Functional Foods 35, 666-672 (2017)
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Correlative Analysis of Fluorescent Phytoalexins by Mass Spectrometry Imaging and Fluorescence Microscopy in Grapevine Leaves
BECKER L., BELLOW S., CARRÉ V., LATOUCHE G., POUTARAUD A., MERDINOGLU D., BROWN S.C., CEROVIC Z.G., CHAIMBAULT P.
Analytical Chemistry 89, 13, 7099-7106 (2017)
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Improvement of antioxidant activity and polyphenol content of Hypericum perforatum and Achillea millefolium powders using successive grinding and sieving
BECKER L., ZAITER A., PETIT J., ZIMMER D., KARAM M.C., BAUDELAIRE E., SCHER J., DICKO A.
Industrial Crops and Products 87, 116-123 (2016)
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Antioxidant and anti-acetylcholinesterase activities of different granulometric classes of Salix alba (L.) bark powders
ZAITER A., BECKER L., PETIT J., ZIMMER D., KARAM M.C., BAUDELAIRE E., SCHER J., DICKO A.
Powder Technology 301, 646-656 (2016)
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Effect of particle size on antioxidant activity and catechin content of green tea powders
ZAITER A., BECKER L., KARAM M.C., DICKO A.
Journal of Food Science and Technology 53, 2025-2032 (2016)
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MALDI Mass Spectrometry Imaging for the Simultaneous Location of Resveratrol, Pterostilbene and Viniferins on Grapevine Leaves
BECKER L., CARRÉ V., POUTARAUD A., MERDINOGLU D., CHAIMBAULT P.
Molecules 19, 7, 10587-10600 (2014)
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Metabolic study of grapevine leaves infected by downy mildew using negative ion electrospray – Fourier transform ion cyclotron resonance mass spectrometry
BECKER L., POUTARAUD A., HAMM G., MULLER J.F., MERDINOGLU D., CARRÉ V., CHAIMBAULT P.
Analytica Chimica Acta 795, 44-51 (2013)
Communications par affiche dans un congrès national ou international
Communications orales dans un congrès national ou international
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Méthodologies d’identification, de quantification et d’évaluation de l’activité antioxydante de polyphénols issus de matrices végétales
DICKO A., ZAITER A., BECKER L.
4ème Journées Internationales de Chimie Organique d’Annaba (JICOA’18) Annaba (Algérie) 1er – 3 décembre (2018) (2018)
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Poudres et Extraits Végétaux Fonctionnels
DICKO A., ZAITER A., BECKER L.
Ngaoundéré (Cameroun), 4 – 6 juillet (2017) (2017)
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Développement analytiques pour l’identification et le suivi in situ de composés impliqués dans la défense des feuilles de vignes caractérisées pour leur niveau de résistance au mildiou.
BECKER L., CARRÉ V., POUTARAUD A., MERDINOGLU D., CHAIMBAULT P.
11ème Journée Technique du Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux. - (2012)